vrijdag 26 november 2010

De grootste, lekkerste stad ter wereld!

De Noorse stad Bergen werd helemaal nagebouwd ...In Noorwegen hebben ze de stad Bergen helemaal nagemaakt in... peperkoek.
Er hebben wel 2000 mensen aan de kleine lekkere huisjes helpen bouwen.
Zou iedereen na afloop een stukje stad mee naar huis mogen nemen?

woensdag 24 november 2010

Studenten porren scholieren aan

In september is de KHL met een nieuw project gestart. Hierbij helpen de studenten van de KHL de scholieren uit het laatste jaar secundair onderwijs van het Miniemeninstituut en het KA Redingenhof. Hiermee hopen ze kansarme leerlingen meer onderwijskansen te bieden. De leerlingen worden onder andere geholpen met hun GIP (geïntegreerde proef). Elke dinsdagavond vindt er een ontmoeting plaats tussen de studenten en de leerlingen. De leerlingen krijgen dan een student aangewezen en kunnen daar vragen aan stellen en hulp vragen.

(bron: Het Nieuwsblad)

zondag 14 november 2010

heeft iemand het al geraden?

De nieuwe schoenencollectie van de ...nog zoiets grappig! Deze toch wel vreemde schoenen zijn gemaakt door Kobi Levi. Hij laat zich inspireren door alledagse dingen zoals bananen, honden, barkrukken en winkelmandjes. De schoenen zijn gemaakt van rubber, leer, hout en metaal.
Je moet maar eens kijken!

En we blijven in het thema! Wie kan het raden?

Wie heeft er ooit beweerd dat klassieke muziek niet cool kan zijn?
Deze persoon bewijst het tegendeel. Hij giet een klassiek stuk in een nieuw jasje, je moet zeker eens een kijkje nemen!!
La traviata van Verdi (1813-1901) 

nog meer eetbare kunst

van de Brasiliaanse Vanessa Dualib en haar Chineese collega.

ondertussen kan je naar dit liedje luisteren.

donderdag 11 november 2010

Van het westelijk front geen nieuws

Eentonig schommelen de auto's verder; eentonig roepen de mannen; eentonig valt de regen neer. Hij valt op onze hoofden en op de hoofden van de doden, die voorin liggen; op het lichaam van de kleine recruut met   die wond, die veel te groot is voor zijn heup; hij valt op het graf van Kemmerich; hij valt op onze harten. Ergens klinkt een ontploffing. We schrikken op en sperren onze ogen wijd open; we zijn alweer klaar, om ons over de zijkant van de auto in de greppel langs de weg te storten. Maar het is alweer gedaan.— Alleen maar het eentonig roepen: 'oppassen telefoondraad'; we zakken door onze knieën  en slapen alweer half.
                               
uit: 'Van het westelijk front geen nieuws' (p 48-49) van Erich Maria Remarque.

donderdag 4 november 2010

Het huwelijk

Zo gingen jaren heen. De kindren werden groot
en zagen dat de man die zij hun vader heetten,    
bewegingsloos en zwijgend bij het vuur gezeten,
een godvergeten en vervaarlijke aanblik bood.

Uit 'Het huwelijk' van Willem Elsschot.