maandag 28 maart 2011

earth hour: met minder gaat ook

Ieder jaar doet WWF een actie, earth hour, met de bedoeling mensen bewust te maken van de milieuproblematiek. Zaterdag 26 maart vond de 4de editie van de actie plaats.Van 20.30u tot 21.30u werden niet alleen de lichten gedoofd maar ook de niet-essentiële apparaten en zelfs bedrijven en monumenten. Aan dit fantastische initiatief van WWF heeft natuurlijk niet enkel België deelgenomen, maar liefst 4.000 steden verspreidt over de hele wereld hebben aan earth hour deelgenomen. In België alleen al was er een schatting van 750.000 gezinnen. Mijn gezin was er één van, en jij?

woensdag 9 maart 2011

twee-koppige draak?!

Een twee-koppige draak bestaat misschien niet maar een twee-koppige schildpad duidelijk wel. Een monster is het in ieder geval niet.Dit schattige kleine landschildpadje is geboren in Slovakijen. Het heeft niet alleen twee kopjes maar ook vijf poten, de vijfde poot bengelt een beetje onhandig tussen de twee koppen in. Veel overlevingskansen zou het beestje niet gehad hebben als het in de natuur geboren was omdat de kopjes zich niet kunnen intrekken en het zo een gemakkelijke prooi zou zijn. Al een geluk is het niet in de natuur geboren.

donderdag 3 maart 2011

stagedagboek 4: vaarwel Zevensprong...

Ik vond de stage heel leuk, ik denk alleen dat er beter stageplaatsen zijn omdat er een aantal activiteiten waren die ik niet kon doen. Ik vond het leuk dat het een lagere school was, dit gaf mij de kans mij bezig te houden met de kinderen. Het jammere was wel dat ik hun eerste stagaire was. Hierdoor wisten ze niet goed wat ik kon en legde ze de onbenuligste dingen uit zoals wortels schillen en uien schoonmaken. Dit zou echt niks voor mij zijn, zeker niet om mijn hele leven te doen. Om te beginnen werken ze daar maar met drie, ik denk dat ik liever meer collega's heb omdat je dan is kan afwisselen. Daarbuiten zou ik nooit van mijn leven in een afgesloten ruimte, met bijna geen ramen, een hele dag willen werken. Ik had nu al nood aan buitenlucht en zonlicht. Maar toch waren het twee toffe weken!

stagedagboek 3: google maps

Omdat het mij niet lukte de kaart hier te krijgen heb ik het maar met een link gedaan.

Het ligt dicht bij het nieuwe Fosh. Dus ook bij het centrum. Dit wil zeggen dat er veel winkels zijn en dat het gemakkelijk te berijken is, ook met de fiets.Dit is van geen belang voor het bedrijf. In tegendeel, de bussen zijn juist heel gevaarlijk voor de kindjes die met de fiets komen. De nabijheid van supermarkten is heel handig voor de keuken, zij kunnen hierdoor boodschappen doen met de fiets en zijn zo dus milieuvriendelijk. Veel kinderen en werknemers komen er met de fiets naar het werk.